Salcburg – Halštat

posted in: Vesti | 0

4 dana autobusom/1 noćenje, 13.-16. oktobar 2017. god.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

     
1.dan petak 13.10.2017.: SENTA Polazak iz Sente u 21h sa autobuske stanice. Vožnja kroz Srbiju i Mađarsku ka Austriji, uz kratke usputne pauze za osveženje.

2.dan subota 14.10.2017.: Halajn – Salcburg Putovanje prema mestu Halajn, drugom po veličini naselju u okolini Salcburga. Fakultativna poseta rudniku soli u trajanju od 1,5h ili slobodno vreme za šetnju. Znamenitosti gradića su kuća muzej kompozitora Franca Grubera, tvorca najpoznatije božićne pesme Tiha noć i Keltski muzej.Nastavak putovanja ka Salcburgu. Po dolasku razgledanje grada u pratnji vodiča. Obilazak Mocartovog rodnog mesta i jednog od najlepših gradova srednje Evrope pešice: Katedrala, Franjevački manastir, Nadbiskupska palata, Mocartova rodna kuća, raskošni park Mirabel sa veličanstvenim pogledom na palatu. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3.dan nedelja 15.10.2017.:  Vofgangze – Bad Išl – Halštat Doručak. Napuštanje hotela. Nastavak putovanja prema jednom od najlepših austrijskih jezera Volfgangze. Danas je to poznato turističko mesto zahvaljujući i tradiciji operete i slavnih hotela. Prošetaćemo do crkve Sv. Volfganga s poznatim Pačerovim oltarom i dvostrukim baroknim oltarom i diviti se prelepom panoramskom pogledu na jezero s crkvene terase. Nastavak putovanja ka Bad Išlu. U gradskom središtu možete posetiti jednu od najslavnijih poslastičarnica Austrije “Zauner” i probati autentične išlere, kolače koji su dobili ime po samom mestu. Slobodno vreme za šetnju ili kafu i kolače. Nastavak puta do Halštata – poznatog jezera i jednog od najpoznatijih fotografskih motiva Austrije, mestašca s ribarskim kućama koje je poznato po arheološkom nalazištu keltske kulture. Okružen je bujnim alpskim planinama, a pored divnog pejsaža i očuvane prirode, prava atrakcija su i istorijske znamenitosti Halštata: Župna crkva vaznesenja koja je sagrađena 1505. godine u kasnogotičkom stilu, podzemno groblje Karner u kojem se nalazi kosturnica iz 16. veka, Halštat muzej koji ima drugu najveću kolekciju na svetu umetničkih dela halštatske kulture… U kasnim popodnevnim satima polazak za Srbiju. Vožnja autoputem kroz Austriju i Mađarsku sa usputnim pauzama.
4. dan ponedeljak 16.10.2017.: SENTA Dolazak u Sentu u jutarnjim časovima. Kraj programa.                              

 

Cena aranžmana po osobi:  95 €

 

Aranžman obuhvata:

– Prevoz autobusima visoke turističke klase (klima, CD, DVD)

– smeštaj u hotelu 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama u okolini Salcburga na bazi 1 noćenja sa doručkom

-razgledanje prema programu

-troškovi organizacije, realizacije i vođstva putovanja

 

Aranžman ne obuhvata:

-individualne troškove

-putno zdravstveno osiguranje

-fakultativni obilazak rudnika 25 eura (oko 1,5h – uključuje zaštitnu odeću, vožnju vozom, brodićem po jezeru soli, toboganima)

Plaćanje do polaska. Aranžman je rađen za minimum 45 plativih osoba. Cene su iskazane u evrima, a obračun uplata vrši se u dinarima prema prodajnom kursu poslovne banke Organizatora putovanja, a na dan uplate. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije “Severtravel” Senta, Licenca OTP 11/2014 od 04.02.2014. god.

                                                       INFO NA TELEFONE:  024-812-041,  064-865-96-18